15. letní kemp s Velmistrem Hwang Ho-jongem

napsala: Monika Burdová

Ve dnech 25. – 30.7.2017 proběhl pod záštitou Českého svazu Taekwon-Do ITF 15. letní kemp taekwonda ITF s velmistrem Hwang Ho-jongem, tentokrát v novém prostředí jižních Čech na řece Skalici v Ostrovci u Varvažova u Písku.

Cesta  na tuto akci byla pro mě velmi zdlouhavá a využila jsem mnoho dopravních prostředků. Cestu autobusem do Ostravy vystřídala tramvaj na místní vlakové nádraží Svinov a odtud jsem se vypravila již vlakem do Prahy, kde jsem následně přestoupila na metro. Po těchto přestupech jsem mohla již využít komfortu přepravy osobního vozidla přímo do místa konání.

Tréninky byly většinou dvakrát denně. Na tréninku jsme byli rozděleni na více skupin, kdy adepti na danové zkoušky tvořili samostatnou skupinu, kde vyučoval především velmistr Hwang Ho-jong (9.dan). Dalším učitelem byl holandský mistr Chris Eikenhorst (7.dan) , který mluvil pouze anglicky. Náplň jeho tréninků spočívala v sebeobraně a tando matsogi (sebeobrana s nožem). S učitelem mistrem Martinem Zámečníkem  (7.dan) jsme se věnovali základním technikám, sestavám a mimo jiné i důkladnému strečinku .

Ubytování bylo tentokrát v chatkách. Ve volné chvíli jsme navštívili také hrad Zvíkov, kde se mi moc líbilo.

Na Konci kempu byly tradičně danové zkoušky (zkoušky na černý pás). Všichni žadatelé zkoušku úspěšně složili.

Kempu se účastnilo něco před 50 lidí včetně zahraničních hostů. Jsem ráda, že jsem si mohla zacvičit i se studenty z jiných škol a také se studenty z jiných zemí.

Děkuji organizátorům za uspořádání akce.

oficiální fotogalerie na svazovém webu