Monika Burdová se zúčastnila dvou přípravných soustředění mimo region

Monika Burdová (1.dan), členka školy Do Kwan se v říjnu zúčastnila hned dvou navazujících soustředění ve spřátelených školách a to Ge-Baek Hosinsool (ve dnech 21.10. 2016 – 24.10.2016) a Il Kyok (ve dnech 27.10.2016 – 30.10.2016). Soustředění byla koncipována jako příprava před vrcholem sezóny, kterým je každoroční Mistrovství republiky v taekwondu.

Vzhledem k tomu, že Monika měla v tomto období volnější pracovní povinnosti, neváhala a přijala pozvání obou vedoucích škol a mezinárodních instruktorů – GBHS Martina Zámečníka (7.dan) a Tomáše Kuby (5.dan), kterým tímto velmi děkujeme za pozvání.

Soustředění Martina Zámečníka bylo tradičně ve známé Žihli, která pro nás znamená cestu přes celou republiku a místo bez signálu telefonu. Nicméně jsme v minulosti tato soustředění navštěvovaly (my holky)  pravidelně každým rokem v létě.

Na tomto soustředění byl první dopolední trénink, který trval 3 hodiny, zaměřen především na protahování, důkladný strečink, základní techniky a technické sestavy dle výše technického stupně. Odpolední trénink obsahoval již nácviky pro sportovní boj a samotný sportovní boj ve dvojicích. Třetí a poslední trénink dne, tedy večerní, byl zaměřen opět na procvičení základních technik. Pro menší děti to byla hodně náročná část dne, a proto měli možnost odejít již do svých pokojů a starší se věnovali cvičení. K základním technikám se přidalo pilování techniky pro tukgi (speciální přerážecí techniky do výšky) a wiryok (silové přerážení desek).

Soustředění Tomáše Kuby bylo o poznání blíže v Jedově a cesta trvala oproti 8 hodinám vlakem do Žihle, jen 3,5 hodiny. Monika se po příjezdu jen převlékla a šla na odpolední trénink, na kterém se trénovaly nácviky ve dvojici a sportovní boj v chráničích. Po večeři se sešli všichni účastníci soustředění a vyprávěli si o zakladateli taekwonda generálovi Choi Hong Hi (9.dan).

Další dny probíhaly dva tréninky a protože se cvičilo venku a bylo chladněji, cvičilo se s minimálními pauzami. Na programu byly základní techniky, technické sestavy a program pro zkoušky. Následoval oběd, polední klid a poté už další trénink zaměřený na pohyb v boji, posuny a pohyb celého těla a nácvik pro speciální techniky. Nechyběly ani hry pro nejmenší. Monika si navíc pochvalovala jídlo, protože si mohla přidávat pořad a pořád dokola 🙂 🙂 🙂 .

Monika si na obou soustředěních našla nové kamarády a o tom nám přece v taekwondu jde 🙂 .

Věřím, že moje příjemné mateřské povinnosti mi dovolí příští rok osobně navštívit nějaké soustředění s Monikou a případně také se členy naší nové školy 🙂 .

 

sabom Kateřina Birkášová, vedoucí školy