Regionální semináře s velmistrem Hwangem

Ve druhém pololetí školního roku se uskutečnily na Moravě již tři regionální semináře s velmistrem Hwang Ho Yongem (9.dan), který je naším hlavním učitelem a dohlíží na výuku taekwonda nejen v České republice, ale po celém světě.

První ze seminářů se konal v Ostravě 15.9.2016 a úvodní část patřila slibu taekwonda a teorii síly. Tento seminář byl zaměřen právě na aplikaci síly v základních technikách. Studenti byli rozděleni do několika skupin, kdy každou skupinu vedl někdo z přítomných instruktorů či zkušenějších učitelů. Za školu Do Kwan byly přítomny Kateřina Birkášová (4.dan) a Monika Burdová (1.dan).

Další ze seminářů se konal 19.10.2016 ve Frýdku-Místku a za školu Do Kwan se jej zúčastnila Monika Burdová (1.dan). Po důkladné rozcvičce vedené Michal Opuszynskim (5.dan) z Hlučína se procvičovaly kombinace ve dvojicích pro sportovní boj a následovaly speciální techniky ve výskoku na lapy.

Poslední ze zmiňovaných seminářů se konal v Hlučíně v neděli 30.10.2016 a to od technického stupně 4.dan. Procvičily se podrobně sestavy na 4.dan a jedna ze sestav na 5.dan. Velmistr Hwang s námi prošel veškeré názvy technik a poopravil nepřesnosti v sestavách. Určitě to není poslední seminář pro nejvyšší mistrovské stupně na Moravě a brzy se budeme moci pochlubit vědomostmi o taekwondu a jeho technikách na dalším semináři, který je určen právě vašim učitelům. Za školu Do Kwan se zúčastnila Kateřina Birkášová (4.dan).

 

sabom Kateřina Birkášová, vedoucí školy