Monika Burdová vybojovala stříbrnou medaili na mezinárodní soutěži

Monika Burdová (1.dan), která je členkou Do Kwanu a působí zde jako učitelka dětí, je také zároveň jedinou aktivní závodnicí v naší škole.

Přinášíme vám zprostředkovaně dojmy Marcela  Smejkala, který je členem školy Il Kyok, ve které tentokrát Monika hostovala na CZECH OPENu 2017 (17.-19.3.2017, Nymburk):

Největšími soutěžními svátky našich taekwondistů v České republice jsou tradičně každým rokem Mistrovství republiky (konané na podzim) a jarní mezinárodní soutěž Czech Open.  A právě Czech Open 2017 se konala nyní o víkendu v Nymburku. Do soutěže se přihlásilo více jak 500 závodníků ze 16-ti evropských zemí. Jak je tento turnaj uznávaný potvrzuje i skutečnost, že ho navštívil osobně prezident Mezinárodní taekwon-do federace profesor Ri Young-son se svým doprovodem a soutěž natáčel televizní štáb TV Sport5 (alespoň tak tvrdí web svazu, resp. tvrdí, že se tak stane …).

Ke změření svých  sil a posbírání nových závodních zkušeností na evropské úrovni vyrazili z Náměště Pavel Javořík, Barbora Pechová a Ondřej Koubek v kategorii žáků. Mezi dospělými pak byla našim jediným „želízkem v ohni“ zkušená závodnice Monika Burdová (ta vyrazila až ze Severní Moravy). Roli kouče náměšťského týmu se ujal trochu netradičně přímo učitel školy Tomáš Kuba (několik předešlých ročníků byl totiž na soutěžích v pozici mezinárodního rozhodčího).  A Moňa zařizovala další věci jako report o soutěžích, fotodokumentace, registrace …

V klání sestav se nejdále v nabité kategorii dostal asi Ondra, který před branami semifinále vypadl s ruským závodníkem a v soutěži speciálních technik také skončil těsně pod stupni vítězů. Žákovské kategorie jsou tradičně silně obsazené, je těžké uspět. Barča a Pavel soutěžili vůbec poprvé, jestli se nepletu.

Za to v soutěži bojů (matsogi) seniorek A se podařilo MONICE vybojovat DRUHÉ MÍSTO, což je zatím nejlepší umístění v této kategorii mezi ženami v historii naší školy.

Moňa „vytvořila tyto rekordy“:

1) Po Kortym je druhá hostující členka, a PRVNÍ HOSTUJÍCÍ ŽENA v historii Il Kyok a současně první hostující žena, která získala medaili.

2) Vybojovala 2nd místo v MATSOGI, zatím NEJVYŠŠÍ UMÍSTĚNÍ. Doposud byla v matsogi seniorek úspěšná jediná Iva Kůstová (2x bronz na MČR 2013 a 2014).

3) První hostující člen naší školy, který byl současně v roli registrátora.

Děkujeme Pavlovi, Barči, Ondrovi, Monice a Tomášovi za odvahu a za reprezentaci Il Kyok. 

Za oddělení propagace Marcel 😉

 

My (rozuměj Do Kwan 🙂 ) děkujeme Tomáši Kubovi (5.dan, mezinárodní instruktor), vedoucímu školy Il Kyok, který vzal Moniku pod svá „ochranná křídla“ a zastřešil její start na této soutěži a také Marcelovi a celému týmu za podporu naší členky.

sabom Kateřina Birkášová, vedoucí školy